воскресенье, 17 ноября 2019 г.

Дельфінотерапія метод лікування, що ґрунтується на спілкуванні з дельфінами. Прибічники терапії вважають, що спілкування з дельфінами допомагає стабілізувати психоемоційний стан людини, зняти психологічне напруження, пацієнт заспокоюється, швидко знаходить вихід із кризової ситуації.
Дельфінотерапію іноді використовують з метою психологічної реабілітації для людей, що потрапили в екстремальні умови: пережили землетруси, урагани, аварії чи інший сильний стрес.
Існує значна критика ефективності дельфінотерапії. Хоча дослідження 2005 року показало, що спілкування з дельфінами є ефективним методом для лікування слабких та середньої слабкості депресій, воно зазнало критики з кількох позицій. Наприклад, залишилося невідомим, чи дельфінотерапія ефективніша, ніж спілкування із звичайними свійськими тваринами. Огляд цього та деяких інших досліджень виявив значні методологічні помилки. На основі цих даних було зроблено висновок, що наразі не існує жодних переконливих наукових свідчень, що дельфінотерапія є ефективним методом лікування або може забезпечити більше, ніж тимчасове покращення настрою.
Дельфінотерапія – це один із нетрадиційних методів лікування, який ґрунтується на спілкуванні людей із дельфінами. Цей спосіб лікування бере початок у 80-х рр. ХХ ст. Сьогодні метод активно застосовується у психотерапії для профілактики та лікування соматичних та психоневрологічних порушень. Дослідники вважають, що дельфіни є «кращими» лікарями серед тварин. Вони допомагають стабілізувати психоемоційний стан людини, зняти стрес, психологічне напруження, розвинути мовлення у дітей тощо. Дельфіни, взаємодіючи із пацієнтами, вловлюють їхній емоційний і фізичний стан. Тварини відчувають як потрібно поводитись із підопічними – спокійно плавати чи грати у веселі ігри. Як дорослі, так і діти відчувають себе упевненими та захищеними поруч із дельфінами.

Показаннями до дельфінотерапії є:
– затримки психічного та психо-мовленнєвого розвитку;
– дитячий церебральний параліч (ДЦП);
– ранній дитячий аутизм (РДА) та розлади аутичного спектру;
– емоційні та поведінкові розлади;
– посттравматичний стресовий розлад;
– психічні та соматичні розлади загального характеру.


Досвідчені фахівці-дельфінотерапевти дельфінарію «Оскар» допоможуть Вам або Вашій дитині розвинути мовні та психомоторні функції, зменшити невротичні та вегето-судинні реакції, зняти хронічний біль, розвинути соціальні навички, зменшити мимовільні рухи, спазми, полегшити перебіг психосоматичних розладів та просто організувати незабутній відпочинок і релаксацію. Варто зазначити, що з 23 травня 2016 року у вартість сеансу дельфінотерапії для дітей додатково включено послугу лікувального масажу та фітотерапію.


Сімейна дельфінотерапія
Спілкування з дельфінами – це неймовірна, захоплююча та насичена емоціями подія, якою дуже хочеться поділитися з рідними та близькими. Тепер це стало можливим, завдяки розробленій фахівцями дельфінарію «Оскар» унікальній програмідельфінотерапії для всієї родини. Відтепер батьки та їх діти мають змогу спільно провести час в компанії дельфінів, разом спостерігати за ними, бавитися і плавати. У процесі заняття всі члени родини познайомляться з нашими улюбленцями, матимуть змогу погладити їх, а також дізнаються цікаві факти про життя дельфінів. Батьки та діти зможуть погратися з тваринами, послухати їх співи, потанцювати разом з ними. На згадку про незвичайну пригоду дельфіни намалюють для Вас унікальну картину. Кульмінацією заняття буде спільне плавання з дельфінами, коли батьки та діти разом відчують на собі незабутні враження від спілкування з морськими тваринами у їх природному середовищі. 


Сімейні заняття з дельфінами гарантовано подарують Вашій родині низку позитивних вражень, а також сприятимуть:
- налагодженню стосунків в сім’ї;
- вирішенню сімейних конфліктів;
- покрашенню психологічного клімату родини;
- гармонізації відносин з дітьми;
- розвитку взаєморозуміння між дітьми та батьками. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий